HONKALAMPI-SÄÄTIÖ KEHITTÄÄ 

Asiantuntijoidemme blogi-tekstejä Honkalampi-säätiön kehittämistyön eri alueilta. Tutustu - Lue - Osallistu! 

Robotiikka

Blogi: Yhteiskunnallisen yrityksen Honkalampi-säätiön RoboApu-hankkeen projektipäällikkö Susanne Mäkelä pohtii hoivatyön kohtaamia muutoksia robotiikan ja tekoälyn käytön lisääntyessä

Lue lisää

Transformers Pogostan Hiihdoissa

Robotit, tekoäly ja niihin liittyvät teemat ovat jo osa mediatiedottamisen arkea. Robottien ja tekoälyn kyky suorittaa aiemmin ihmisille uskottuja tehtäviä on toki valtava.

Lue lisää

Aitoja kohtaamisia, olkaa hyvä!

Ihmisten lokeroiminen tapahtuu salakavalan helposti. Herätys! Oikeasti kenen tahansa elämässä voi tulla tilanteita, joissa arjen ja työn suunnitelmat menevät uusiksi haasteellisen elämäntilanteen, esimerkiksi sairauden vuoksi. Keitä nämä ihmiset oikeasti ovat?

Lue lisää

Kehittäminen on ruma sana

Kehittämiseen ei ole aina suhtauduttu positiivisesti. Mutta nykyinenkään kehittämis-hype ei riitä, kun kokonaisia palvelujärjestelmiä laitetaan uuteen uskoon.

Lue lisää

Talo sopeutuu oppilaaseen eikä oppilas taloon

Kävimme Valtone-hankkeen opintomatkalla Tanskassa marraskuun alussa. Valtone –hanke tekee työtä neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavien aikuisten kanssa. Valitsimme Tanskan tutustumiskohteeksi, koska olimme tulleet niin perinpohjaisesti tuntemaan jo Suomessa toteutetut kokeilut ja uskoimme, että uusia avauksia tarvitaan.

Lue lisää

Arkisto